28 серпня 2012

Проблиски геніальності: податкова виграє 92% судових справ

Півтора роки тому я задався питанням яким має бути Суперюрист, проте однозначної відповіді тоді я так і не знайшов. Пройшов час і відповідь таки з’явилась. І допоміг мені в цьому не хто не будь, а прес-служба Державної податкової служби України.

За її інформацією, розміщеною на офіційному порталі фіскального органу, юристи органів ДПС України виграють 92% судових справ. Наводиться навіть статистика: за сім місяців поточного року ними було виграно 42,5 тис. справ на загальну суму 26,6 млрд. гривень. 
Одночасно ДПС України вказує на те, що кількість справ порівняно з минулим роком зменшилось на 14,5%, при цьому оскаржувані суми збільшились на 20,5%.

У податковому відомстві вважають, що запорукою успіху є «нова стратегія претензійної роботи», при якій «зібрані докази відкриті для ознайомлення платникам, і кожний може переконатися, що оскарження зібраних матеріалів не має судової перспективи».

Отримана інформація дає ґрунтовні підстави вважати юрисконсультів податкової – Суперюристами, адже 92% виграних справ може похвалитися небагато професійних правників.

Ознайомившись з відповідною інформацією, спеціалісти HR-служб провідних юридичних компаній рватимуть волосся на голові, оскільки виявляється, що не потрібно переманювати Суперюристів з інших компаній. Усе, що необхідно, так це зайти в найближче відділення податкової служби.

Напевно зміниться і зарплатно-фінансова політика провідних юридичних компаній, адже юристу, для того, щоб той вигравав 9 справ з 10, не потрібно платити 3 тис. доларів, а лише ту ж саму суму, але в гривні.

Фанфари!

P.S. Для уникнення непорозумінь, відзначу, що дана стаття є іронічною, проте аж ніяк не спрямована на бажання принизити юристів ДПС України. Поважаючи кожну професію, у кожній галузі, все ж мушу поставити під сумнів як надану статистку, так і неупередженість судів при розгляді адміністративних позовів про оскарження рішень податкової. І власна практика, і тисячі повідомлень на форумах про судовий «бєспрідєл» при вирішенні податкових спорів, дають ґрунтовні підстави вірити, що судова влада займається не судочинством, а наповненням державного бюджету.

З огляду на це, заява прес-служби ДПС України про високий клас роботи його юристів є щонайменше смішною, адже про який високий клас може йти мова, коли, наприклад, практикою стало в повідомленні-рішенні податкової визнавати договори нікчемними, не зважаючи на те, що це має бути прямо передбачено в законі.

2 коментарі:

Анонім сказав...

Ты по ходу кретин какой то. Я работаю в налоговой и действительно выигрую 9 дел с 10. Не всем же на мажоров пахать и зарабатывать огромные деньги. И в налоговой работают харошые юристы!

Анонім сказав...

Суперюрист податковий анонім виграє 9 з 10 в одного судді, який дуже хоче підвищення.