02 вересня 2010

Янукович, Google, російські журналісти, суд…

9 липня цього року український гарант відсвяткував своє 60-річчя. Я – не Катя Осадча, а тому в дрібниці святкування, такі як хто був і що вдягав, вдаватися не буду. Одне скажу – Президент відсвяткував по-повній мірі! І, на відміну від різного роду народних критиків з їх фразами «вот куда идут государственные средства», я вважаю, що правильно Віктор Федорович зробив, тим паче, що 60 не кожен рік буває і не всі до такого віку доживають.

Проте перейду до суті питання. Напевно, багато хто з вас бачив відеоролик зі святкування Дня народження Президента, де він файно витанцьовує з Людмилою Кучмою та іншими паняночками? Хто не бачив, то дивіться:
Так ось, відповідне відео на сьогодні є предметом судового спору на суму 1 мільйон російських рублів. Питання полягає в тому, що ТОВ «Ньюс медиа-Рус», який є засновником порталу lifenews.ru, звернулося до Арбітражного суду Москви з позовом до корпорації Google.

Зі слів виконавчого директора ТОВ «Ньюс медиа-Рус» Ашота Габрелянова причиною подання позову є демонстрація на порталі YouTube відеоролика, знятого кореспондентом lifenews.ru під час святкування Дня народження Президента України Віктора Януковича. Відповідний ролик мав велику кількість переглядів, при цьому власники сервісу супроводили його комерційною рекламою. У зв’язку з цим, на думку позивача, корпорація Google, яка придбала YouTube в 2006 році за 1,65 мільярда доларів, повинна відшкодувати  ТОВ «Ньюс медиа-Рус» завдану шкоду. При цьому в своєму позові ТОВ «Ньюс медиа-Рус»  не вимагає припинити демонстрацію ролика про Януковича, заявлено лише вимога про компенсацію в 1 мільйон рублів.

У мене, як у патріота української держави, одразу виникає питання: куди дивиться Адміністрація Президента? Адже якби не Віктор Федорович, то не було б ні відео, ні комерційної реклами, ні відшкодування 1 мільйона рублів! У зв’язку з цим, пан Портнов повинен негайно сідати за стіл та готувати позов про виплату роялті за демонстрацію відео у сумі витрат на організацію святкування Дня народження Президента.

Інформація взята з infosud.ru

2 коментарі:

Анонім сказав...

Цілком повністю підтримую автора!

Анонім сказав...

ржунемагу новая звезда ютюба