26 жовтня 2011

Що стимулює юриста?

Для якісного виконання своїх обов'язків всім потрібен стимул. Юристи не виключення. У кожного стимул різний: одних надихають слова подяки вдячного клієнта, інших - можливість реалізувати багатомільйонний проект.

Не зважаючи на різноманіття поглядів та бажань, я намагався з’ясувати, що ж стимулює українського юриста, що надихає його якісно виконувати свою роботу.

Для цього в одній із соціальних мереж мною було опубліковано відповідну тему з можливістю обговорити її та проголосувати за одну із запропонованих варіантів відповіді.

В опитуванні взяли участь 94 юристи. Найбільшу кількість юристів, а саме 37,23%, стимулює бажання кар’єрного росту. На другому місці - гроші. Вони стимулюють 29,79% юристів. У трійку лідерів ввійшли моралісти. Бажання допомогти стимулює 22,34% юристів. Побоювання звільнення або притягнення до кримінальної відповідальності стимулює лише 4,26% представників юридичної професії. Інші речі надихають 6,38% юристів.

Обговорюючи тему, юристи висловили думку, що кар’єра та гроші - це одне ціле, а тому, фактично, їх надихає і одне, і інше.

Таким чином, правники самі визнали, що сучасний юрист - це не той представник знедолених та ображених, про якого пишуть в підручниках з юридичної деонтології. Сучасний юрист - егоїст, якого цікавлять лише висока посада та ще вищі прибутки.

2 коментарі:

Анонім сказав...

хотів би додати своє "але" до вашої статті:

- 94 особи, які взяли участь у Вашому опитуванні, це не той показник,
- стимул кар,єрного росту це не найгірша мета для кваліфікованого юриста,
- і в кінці кінців про гроші: слід розмежовувати плату за виконане завдання і прагнення наживи у шарлотанів!

Ваш "однокашник")

Анонім сказав...

ничего необычного